Boek een fijne vakantie, midweek of weekend weg in IJsland op onze website. IJsland is een eiland ten noordwesten van het Europese vasteland. IJsland wordt omringd door de Atlantische Oceaan, de Groenlandzee en een deel van de Noordelijke IJszee. Het noordoosten van het land ligt net binnen de poolcirkel.

De maanden juli en augustus zijn het hoogseizoen voor IJsland. Voor veel toeristen de beste reistijd om naar IJsland te gaan, want de temperatuur is het aangenaamst (gemiddeld 13 tot 15 graden Celsius) en het regent niet veel (max. 63 mm). De vlucht tussen Amsterdam en IJsland duurt ongeveer 3 uur. In Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, kunt u het poollicht 280 dagen per jaar zien. Het officiële seizoen om het poollicht te spotten loopt hier van oktober tot maart.

In IJsland ziet u mooie watervallen, gletsers en geisers. In Thingvellir National Park kun je de scheiding van tektonische platen zien. IJsland ligt namelijk op de grens van twee aardplaten: de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen. De Blue Lagoon de legendarische geothermische warmwaterbron en een luxueuze natuurlijke spa. Ga naar Mývatn Nature Baths, de natuurlijke warmwaterbronnen voor wellness en nog veel meer.

Klik hier voor boeking of meer informatie